X

Descoperirea uimitoare a cercetătorilor americani: Postul întărește sănătatea și previne îmbătrânirea

Ultimele studii relevă faptul că postul afectează ceasurile circadiane ale ficatului şi ale muşchilor scheletici, ceea ce poate duce la îmbunătăţirea stării generale de sănătate şi la protecţia împotriva afecţiunilor asociate îmbătrânirii.

Cercetătorii Universităţii din California – Irvine (UCI) au descoperit că postul afectează ceasurile circadiane din ficat şi muşchii scheletici, determinându-i să-şi regenereze metabolismul, ceea ce poate duce la îmbunătăţirea sănătăţii şi a protecţiei împotriva bolilor asociate cu îmbătrânirea. Studiul a fost publicat recent în revista Cell Reports.

CITEȘTE ȘI: Doctor Pavel Chirilă, avertisment cu privire la cauzele cancerului. Rolul postului periodic

„Am descoperit că postul influenţează ceasul circadian, care alături de răspunsurile celulare provocate de post, lucrează pentru reglarea genetică specifică”, a spus autorul principal al studiuliui, Paolo Sassone-Corsi, citat de Science Daily. Acesta mai spune că : „Musculatura scheletică, de exemplu, pare a fi de două ori mai receptivă la postul faţă de ficat”.

Cercetarea a fost efectuată utilizând şoareci, care au fost supuşi unor perioade de post de câte 24 de ore. Cercetătorii au remarcat că şoarecii au prezentat – pe durata postului – o reducere a consumului de oxigen, a raportului de schimb respirator şi a consumului de energie.

„Postul este capabil să reprogrameze în mod esenţial o varietate de răspunsuri celulare. Astfel că, postul optim pe termen scurt ar afecta pozitiv funcţiile celulare şi, în cele din urmă, ar aduce beneficii sănătăţii şi protecţie împotriva bolilor asociate cu îmbătrânirea”, a mai declarat Sassone-Corsi.

CITEȘTE ȘI: Marea greşeală pe care o fac românii în timpul postului, dezvăluită de un medic. Ce ar trebui de fapt să mâncăm

Studiul realizat de cercetătorii universităţii californiene deschide noi căi de cercetare care ar putea duce în cele din urmă la dezvoltarea unor strategii nutriţionale pentru a îmbunătăţi sănătatea oamenilor. Paolo Sassone-Corsi a demarat primele studii pe această temă în urmă cu 10 ani.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro